Asociația ABC

contact@abcedu.ro

NU TREBUIE SĂ TE DESCURCI SINGUR!

Asociația ABC-ul educației pentru copii s-a născut din pură iubire necondiționată pentru copii și crește alimentându-se zi de zi cu dorința aprigă de a oferi ajutor fiecărui copilaș vulnerabil, care merită să fie fericit și curajos luptând cu afecțiunile sau dizabilitățile de care suferă. 

 

Ne propunem ca fiecare copil vulnerabil să aibă șansa unei povești frumoase, de întremare a trupului și sufletului, cu echipa pe care ne dorim să o formăm împreună cu familiile lor, prin terapii complementare eficiente și personalizate. 

Despre noi

Suntem mai mult decât un ajutor pentru părinții de copii vulnerabili. Suntem iubire, empatie, implicare, informare. Suntem hotărâți, rezilienți și neobosiți în a oferi sprijin necondiționat familiilor care iubesc un copil vulnerabil, cu dizabilități sau afecțiuni ce fac din responsabilitatea sănătății lui o luptă pentru care este nevoie de o armată. Suntem soldați ai sănătății, cu o misiune extraordinară, antrenați cu dragoste și compasiune și cu o experiență de peste 10 ani în terapia acvatică. Suntem aici pentru ca împreună, prin programe inovatoare și informare implicată, să ieșim învingători, cu un trofeu neprețuit: fericirea și sănătatea copiilor voștri! Suntem aici pentru voi! Suntem Asociația ABCedu!

Povestea noastră

A fost o dată ca niciodată un copil fericit. Și a trăit fericit până la adânci bătrâneți.

Povestea noastră începe și se termină cu cea a copiilor pe care ne dorim să îi ajutăm pentru că știm că un copil fericit este un copil sănătos și ne facem o misiune din asta!
Povestea noastră a început cu acest gând și va continua cu el, scriind zeci de capitole de informații, sfaturi, studii, statistici, soluții și misiuni împlinite.
Prin fiecare capitol al poveștii noastre ajutăm copiii vulnerabili oferind susținere și înțelegere părinților și aparținătorilor, cei care duc în spate ca un Sisif al iubirii necondiționate, cu sacrificii uriașe și eforturi de nedescris, responsabilitatea sănătății lor.

de la Asumare!

Pentru că ne implicăm cu asumare în misiunea noastră: total, absolut și pe deplin. Credem cu tărie că prin îmbunătățirea accesului la educație de calitate și prin promovarea unui stil de viață sănătos pentru cei mici, putem contribui la o lume în care fiecare copil are oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim.

de la Bucurie!

Pentru că știm cât de importantă este susținerea emoțională a unui copil vulnerabil, facem totul cu bucurie, optimism și încurajări. Puterea și curajul lui înfloresc din iubirea și susținerea noastră, a adulților care îl înconjoară în misiunea lui spre o stare de bine, spre fericire și echilibru.

de la Comunitate!

Pentru că nu se spune degeaba că este nevoie de un sat ca să crești un copil. Noi vrem să fim satul și construim o comunitate în care fiecare copil crește într-un mediu înțelegător, înconjurat de sprijinul ce care are nevoie, fiind astfel pregătit să-și croiască un drum luminos spre viitor.

Misiunea noastră

Misiunea Asociației ABC-ul educației pentru copii urmărește creșterea notorietății și a impactului terapiilor alternative, în creșterea și dezvoltarea armonioasă, din primele luni de viată a copiilor vulnerabili, prematuri sau cu afecțiuni și dizabilități. Asociația este afiliată clubului Acvatic Bebe Club, care încă din 2012 oferă cu succes sesiuni de educație acvatică bebelușilor, având o experiență vastă și în implementarea programelor de terapie acvatică dedicate copiilor cu diverse afecțiuni și dizabilități.

Viziunea noastră

Viziunea noastră este simplă, dar puternică: să oferim informație despre terapiile alternative și importanța acestora în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor – fie că vorbim despre prematuri sau copii care se confruntă cu diferite afecțiuni sau dizabilități. Suntem dedicați informării și educării părinților, astfel încât să poată naviga cu încredere prin provocările aduse de condițiile de sănătate ale copiilor lor. 

Asociația își propune ca prin obiectivele și programele sale să fie un ambasador al celor mai noi certificări și descoperiri în terapiile medicale alternative pentru copii, în special în folosul copiilor născuți prematur sau cu patologii la naștere.

Cum ajutăm

Prin informare documentată, prin cercetarea și analiza terapiilor și a noutăților din domeniu, prin sprijin de la specialiști, medici, cercetători, terapeuți, chiar și de la alți părinți, dar și prin experiența noastră în terapia acvatică, ne dorim să fim un ajutor de încredere pentru familiile copiilor vulnerabili. Astfel că, oferim un spectru informațional cât mai larg care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui părinte.

Proiecte și evenimente

Eforturile noastre nu ar fi posibile fără generozitatea și sprijinul tău!

Cum te poți implica

Carnetul Prematurului Vulnerabil

Scopul evenimentului este de promova inițiativa de a crea un instrument util de monitorizare și intervenție timpurie în îngrijirea copiilor născuți prematur sau cu risc, prin reglementarea Terapiei Kangaroo Care și prin implementarea "Carnetul Prematurului și Nou-născutului Vulnerabil”.

Ghid părinții cu copil hiperactiv

Un ghid complet despre copii hiperactivi: cauze, factori, simptome, cât și comportamentul lor în diverse medii și la diverse vârste. De asemenea, puteți citi despre beneficiile terapiei acvatice, tratament, importanța somnului și alimentație, cât și alte sfaturi utile.

Ghid părinții cu copii de sindromul Down

În acest ghid demontăm mituri legate de Sindromul Down, și analizăm simptome la diferite vârste, cât și parcurgem o lista cu recomandări pentru părinți pentru a combate provocările zilnice, dar mai ales terapii potrivite pentru copii.

Ghid parinții de copii cu autism

Întrebări frecvente, abilități de interacțiune, interesele și aria de comportamentală și senzorială a copiilor cu autism sunt prezentate în acest ghid. Prezentăm pe scurt nevoile copiilor, programe de lucru și importanța somnului, medicamentației, alimentației și a terapiei acvatice.

Există numeroase moduri în care poți contribui, fie că este vorba de donații sau pur și simplu răspândind informații despre munca noastră. Alătură-te nouă în această călătorie și oferă speranță, susținere și curaj copiilor vulnerabili și familiilor lor!

Donează

Donațiile ne ajută să continuăm să oferim resurse relevante pentru părinți și copii

Sponsorizare 20%

Dacă reprezinți o unitate comercială, poți alege să ne susții completând online declarația 107

Redirecționează 3,5%

Ne poți ajuta redirecționând 3,5% din impozitul pe venit

Parteneriate și colaborări

Mereu cu gândul la fericirea copiilor, dar și a voastră, dragi părinți, știm că un părinte fericit este modelat de un copil sănătos, iar pentru ca un copil să fie cu adevărat fericit are nevoie de toată siguranța emoțională și fizică pe care i-o putem oferi. De aceea căutăm să construim parteneriate și să colaborăm cu entități și organizații care au același scop cu al nostru: sănătatea copiilor noștri.

Acvatic Bebe Club

Asociația noastră este partener Acvatic Bebe Club, un club de educație acvatică și hidroterapie care se adresează tuturor acelor părinți care doresc să ofere copiilor lor primul pas pe un drum către un organism sănătos și voios. Dacă știi sau pur și simplu simți, cu instinctul tău de părinte responsabil, că bebelușul tău nu se dezvoltă fizic așa cum ți-ai dori, dacă bebelușul tău este născut prematur sau are torticolis, picior tal valg sau se confruntă cu mici provocări psihomotorii, aici este locul unde poți obține rezultate. 

Citește mai mult

Instructorii ABC au adunat peste 3000 de ore de experiență în peste 10 ani de activitate și, cu empatie și veselie, abia așteaptă să susțină și să aducă bucurie fiecărui copilaș care are nevoie de beneficiile hidroterapiei, prin metoda unică dezvoltată de club, metoda ABC:

A – Aclimatizare blândă
B – Bună dispoziție prin joacă
C – Comunicare și empatie

Ședințele se pot programa, ținand cont de regulamentul de acces, apelând recepțiile clubului:
ABC 1 Decebal: 0742 745 367
ABC 2 Primăverii: 0799 977 786
Mai multe informații se regăsesc pe www.acvaticbebeclub.ro.

Asociația Prematurilor

Suntem parteneri cu Asociația Prematurilor în lupta către a oferi copiilor născuți prematur în România toate șansele pentru a se recupera și a se dezvolta sănătos prin propunerea către autorități de: 

  • Actualizare a protocolului de îngrijire a prematurului și introducerea Stimulării Tactile și a Terapiei Kangaroo care pe perioada spitalizării;
  • Recomandare a introducerii în fișa medicală a unui program de Hidrokinetoterapie după externare;
  • Oferirea unui voucher de prematuritate pentru decontarea celor 3 terapii propuse în acest demers.

Citește mai mult

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părinților și personalului medical din secțiile de neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinți și reprezentanți din mass-media pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociația Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România. În 2021, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității. 

 

Mai multe informații pe www.asociatiaprematurilor.ro