Suntem mai mult decât un ajutor pentru părinții de copii vulnerabili. Suntem aici pentru ca împreună, prin programe inovatoare și informare implicată, să ieșim învingători, cu un trofeu neprețuit: fericirea și sănătatea copiilor voștri! Suntem dedicați informării și educării părinților, astfel încât să poată naviga cu încredere prin provocările aduse de condițiile de sănătate ale copiilor lor. Construim parteneriate și să colaborăm cu entități și organizații care au același scop cu al nostru: sănătatea copiilor noștri. Asociația este afiliată clubului Acvatic Bebe Club, care încă din 2012 oferă cu succes sesiuni de educație acvatică bebelușilor, având o experiență vastă și în implementarea programelor de terapie acvatică dedicate copiilor cu diverse afecțiuni și dizabilități. Suntem parteneri cu Asociația Prematurilor în lupta către a oferi copiilor născuți prematur în România toate șansele pentru a se recupera și a se dezvolta sănătos.
Care este scopul Asociației ABC?
Asociația își propune ca prin obiectivele și programele sale să fie un ambasador al celor mai noi certificări și descoperiri în terapiile medicale alternative pentru copii, în special în folosul copiilor născuți prematur sau cu patologii la naștere.
Cum ajută Asociația copilașii?
Ajutăm copiii vulnerabili oferind susținere și înțelegere părinților și aparținătorilor. Ajutăm prin informare documentată, prin cercetarea și analiza terapiilor și a noutăților din domeniu, prin sprijin de la specialiști, medici, cercetători, terapeuți, chiar și de la alți părinți, dar și prin experiența noastră în terapia acvatică, ne dorim să fim un ajutor de încredere pentru familiile copiilor vulnerabili. Astfel că, oferim un spectru informațional cât mai larg care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui părinte. Asociația este afiliată clubului Acvatic Bebe Club, care încă din 2012 oferă cu succes sesiuni de educație acvatică bebelușilor, având o experiență vastă și în implementarea programelor de terapie acvatică dedicate copiilor cu diverse afecțiuni și dizabilități.
Cu ce diferă ce face asociația față de o clinică de recuperare?
Asociația nu se concentrează pe o problemă anume și pe o anumită soluție medicală, ci pe abordarea integrativă a tuturor nou-născuților vulnerabili în lupta către a oferi copiilor născuți prematur în România toate șansele pentru a se recupera și a se dezvolta sănătos.
Cum pot susține Asociația ABC?
Eforturile noastre nu ar fi posibile fără generozitatea și sprijinul tău! Există numeroase moduri în care poți contribui, fie că este vorba de donații, sponsorizări, redirecționarea a 3,5% din impozitul tău sau, pur și simplu răspândind informații despre munca noastră. Alătură-te nouă în această călătorie și oferă speranță, susținere și curaj copiilor vulnerabili și familiilor lor!
Dacă nu sunt din București cum mă puteți ajuta?
Oferim informație documentată despre terapiile alternative și importanța acestora în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor – fie că vorbim despre prematuri sau copii care se confruntă cu diferite afecțiuni sau dizabilități. Suntem dedicați informării și educării părinților, astfel încât să poată naviga cu încredere prin provocările aduse de condițiile de sănătate ale copiilor lor. Având aceste informații, vei ști mai multe despre terapiile personalizate care pot face diferența în viața copilului tău. În măsura în care avem parteneri pe care să ți-i recomandăm în orașul tău, contactează-ne și te vom consilia.
Pentru părinți
Când învață bebelușul să înoate?
Primele deplasări acvatice independente pe o distanță scurtă (4-5 metri) sunt posibile în jurul vârstei de 18-24 luni.Respectarea tehnică a procedeului de înot apare în jurul vârstei de 4 ani.
Ce se întâmplă dacă bebelușul începe să plângă?
De obicei, bebelușii răspund pozitiv în apă, însă motivele pentru plâns pot fi multiple (este obosit, îi este foame, îl deranjează zgomotul, are crampe abdominale, are gingiile inflamate, manifesta anxietatea de separare etc.) de aceea instructorul împreună cu părintele vor trebui să identifice sursa de disconfort.E important de avut în vedere că mediul acvatic reprezintă un context de învățare. Dincolo de abilitățile motrice pe care le stimulează, antrenamentul în apă presupune răbdare, toleranță și atenție din partea celor mici.Învățarea nu este un proces ușor și, ca orice proces, cere timp în care abilitățile ajung să se dezvolte, fapt ce poate fi solicitant și chiar frustrant, pentru unii copii. Unii copii au o toleranță scăzută la frustrare, așa că pot începe să plângă, având ca scop abandonarea sarcinii.Parte a procesului de educație acvatică este creșterea toleranței la frustrare, iar instructorii noștri sunt antrenați să facă față acestor momente, cu jocuri, momente de repaus și relaxare, timp în care bebelușul este stimulat pozitiv, iar plânsul înlocuit cu buna dispoziție.Empatia, răbdarea, cooperarea între copil, instructor și părinte sunt esențiale pentru depășirea acestor momente de frustrare.
Daca bebelușului îi intra apă în ureche prezinta riscul unei infecții?
O eventuală infecție poate apărea la nivelul urechii externe doar dacă apa ce a rămas în canalul auricular nu a fost ștearsă, lucru ce permite bacteriilor să acționeze.Asistenta medicala prezenta sau instructorii clubului vă pot ghida pentru a curăța corect canalul auricular astfel încât să evitați acest risc.În cazul infecției urechii interne, studiile au arătat că nu există nicio legătură intre acest tip de infecție și înot.
Când ar trebui să mă simt încrezător să las copilul într-o piscina pe cont propriu?
Niciodată! Niciun copil nu este în deplină siguranță în apă sau în jurul acesteia, deoarece pot interveni factori externi care să afecteze capacitatea copilului de a înota.Indiferent de cât de bine știe copilul să înoate, acesta trebuie să fie în permanență supravegheat de un adult. Învățând să înoate este mai sigur, dar niciodată în completă siguranță.
De ce copilul meu reacționează negativ când îl duc la o altă piscină?
Deși obișnuit cu apa, copilul poate avea nevoie de un timp de acomodare și de sprijin din partea părintelui în relația cu noul mediu.Starea lui de spirit poate fi afectată de factori externi precum: temperatura, ambianța, persoane necunoscute, nerespectarea ritmului propriu etc.
General
Care este scopul site-ului www.abcedu.ro?
Prin website-ul www.abcedu.ro, Asociația „ABC-ul educației pentru copii” își propune să asigure informație acurată și relevantă pentru părinți ce au copilași născuți prematur sau cu diferite afecțiuni. Ne dorim să contribuim la o viață mai ușoară și mai liniștită pentru părinți, oferindu-le certitudinea să sănătatea copiilor lor este pe mâini bune.
Cum pot utiliza site-ul www.abcedu.ro?
Site-ul Asociației este menit a fi utilizat ca sursă de informație de încredere privind sănătatea copilului tău
De unde știu că informațiile de pe site sunt adevărate?
Toate informațiile de pe acest site sunt valide și documentate. Pentru fiecare informație găsiți la referințe sursele științifice care documentează informația respectivă.